Kom igång med flugfiske

Det är något mycket speciellt med att få sin allra första fisk på sitt flugspö. Har du en gång lyckats är det svårt att släppa det och troligtvis kommer du att vara helt fast. Därfly-fishing-474090_960_720emot krävs det mer kunskaper och utrustning än vad det hade gjort om man hade valt spinnfiske istället.

När det kommer till den utrustning man behöver för att få en lyckad fisketur är det viktigt att du tänker igenom vad det är för typ av fiske du vill utöva, men även hur ofta du planerar att fiska. Idag finns det mängder med olika typer av spön, rullar, fluglinor eller färdiga fiskeset att välja mellan och priserna kan variera kraftigt beroende på var och vad det är som du söker. Det val som är viktigast och centralast är fluglinan. När du väl har valt en fluglina anpassar man spöet och flugrullen efter denna. Det kan vara svårt att veta vilken typ av utrustning man behöver och då kan man med fördel vända sig till en affär eller förening som har flugfiske som det största intresset.

Eftersom fluglinan är det viktigaste när det kommer till flugfiske för att du ska kunna få ut det mesta av din fisketur, är det faktiskt så att man använder sig av hela fyra olika linor samtidigt. Dessa linor benämns som backing, flugline, tippet och taperad tafs och ska knytas ihop, vilket i sin tur leder till att det finns en hel del olika knutar man är i behov av att kunna. Har man ingen som kan visa hur knutarna ska göras kan man alltid söka sig till internet och alla de olika videor som erbjuds.

Spinnfiske och flugfiske skiljer sig mycket åt och flugfisket kräver mer av dig som person och fiskare. Det kan vara mycket avgörande om du lyckas få hem någon fångst eller inte, beroende på hur pass duktig du är på att kasta och hur du kan behärska de olika tekniker som används.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *