En site om flugfiske

Här finns information om det mesta som har med flugfiske att göra. Oavsett om man är nybörjare eller erfaren inom flugfiske så finns här något intressant att läsa. Flugfiske betraktas som en hobby, men det är en speciell sådan då den ger utövaren en extra kick att bara vilja fortsätta. Att få till ett perfekt kast med en väl utvald fluga och sedan få en stor öring att nappa kan göra att man helt enkelt inte lägger märke till att tiden går.Young_man_stands_fishing_at_sunset

Att kasta med flugspö upplevs som något svårare än att fiska på vanligt vis. Men förutom att man kan gå kurser i flugfiske kan man lära av vänner och bekanta. Kasttekniken kräver en del övning, men precis som med allt annat ger det färdighet. När tekniken och grundknepen väl sitter där är det inte mycket som kan få en att sluta.

Förutom att lära sig den rätta kasttekniken är det såklart av stor vikt att lägga tid på att välja ut sin utrustning. Till att börja med är det vettigt att fråga sig hur ofta man kommer att fiska samt hur mycket pengar man är beredd att lägga på sin hobby. Utbudet av flugspön, rullar, flugor och set för flugfiske är både brett och djupt samt finns i flera olika prisklasser.

Kanske behöver man också lära sig mer om hur man fäster en fluga eller hur fiskelinor bör knytas ihop för att kunna bilda en så kallad flugflinga. Det finns många tricks att lära sig för att attrahera den där fina öringen att hugga på flugan.

På denna sajt om flugfiske kan man ta del av information om utrustning och kastteknik, men här finns också en hel del tips och råd om vad man bör tänka på innan man ger sig ut på flugfiske, inte minst vad gäller klädval.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *